More

  Vijf DS games van Nederlandse bodem

  De wekelijkse lijst van opmerkelijke game-gerelateerde zaken. Historisch of van afgelopen dinsdag, rechtstreeks vanuit Utrecht is hier de Control Top Vijf…

  Ook op ’s werelds meest succesvolle handheld, de DS, zijn Nederlandse ontwikkelaars actief. Wij zetten vijf titels van vaderlandse bodem op een rij.

  5) Rummikub – Game Factory Online

  Wij konden niet veel recensies ontdekken, wat betekent dat deze digitale versie van het bordspel-met-nummertjes niet zo heel veel impact had. Jammer, want voor op reis is Rummikub nog steeds een ideaal tijdverdrijf. En hierbij hoef je de steentjes niet meer op te ruimen.

  4) Suske & Wiske en de Texas Rakkers- Triangle

  Een platformgame gebaseerd op de film, die is gebaseerd op de strip. Erg succesvol kunnen we de game helaas niet noemen, getuige een citaat van de Belgische site Fragland.be: “De game daarentegen is een film-naar-game omzetting van de ergste soort, slechter in elkaar gestoken dan Fabiola’s haar tijdens een orkaan”

  3) Stratego – Games Factory online

  Gebaseerd op het bekende bordspel, en ook deze titel kon de recensenten helaas niet bekoren. Met een aantal scores van 40/100 kreeg de game kritiek op de wat ongeinspireerde overzetting van bord naar scherm.

  2) Sudoku Ball Detective – Whitebear

  Het is Sudoku! Op een bal! Wat de verklaring is dat menig recensent het niet kon laten om te vermelden dan dit spel een nieuwe draai geeft aan het genre. Kennelijk toch niet nieuw genoeg, gezien de gemiddelde score van 54.

  1) Dragon Hunters – Engine Software

  Opnieuw een ‘spel naar film’ conversie, die met een metacritic scoren van 56 net een voldoende scoort. Op die wat lage score valt wel iets aan te merken, aangezien een aantal recensenten de game ‘kinderachtig’ blijken te vinden. Dat zou voor een kindergame nou niet direct het grootste bezwaar mogen zijn.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img