More

  Samenspel: 1 april grap — maar met een staartje

  Op 31 maart berichtten we over de oprichten van de nieuwe politieke partij SamenSpel. Enkele voormannen uit de gamesindustrie bedachten de grap en stuurden het persbericht de wereld in. Vandaag blijkt dat er wellicht toch een staartje zit aan de 1 april-grap.

  Dit is de tekst van het zojuist verstuurde persbericht:

  Op 31 maart maakten we bekend dat verscheidene vooraanstaande figuren uit de gamesindustrie een politieke partij zouden gaan oprichten onder de naam SamenSpel. Ondanks enkel absurditeiten in de berichtgeving omtrent de oprichting wisten we toch onder andere het ANP op het verkeerde been te zetten. Het bericht was natuurlijk een 1 April grap en de politieke partij wordt niet opgericht. Echter, de respons op dit bericht was zo positief, dat het de initiatiefnemers wel op het idee heeft gebracht om met het idee verder te gaan. Misschien niet zozeer als partij, maar wel met het onderwerp.

  Seth van der Meer: “We kregen zeer veel respons. Een bekende Europarlementarier bood zelfs aan om lijstduwer te worden van de nieuwe partij, meerdere journalisten vonden het een interessant onderwerp en twee game ontwikkelaars boden zich aan als mede organisator van een dergelijke partij.

  Peter Warman, partner in crime van de 1 April grap, onderstreept de relevantie van het initiatief:  “Games worden nog te weinig als serieus instrument gezien voor praktische zaken. Het gebruiken van games voor het oefenen van chirurgische handelingen, als model voor het visualiseren van de gevolgen van eventuele rampen of als revalidatie instrument worden onderbelicht.

  Reinout te Brake (MMO Life): “Het bleek dat ons bericht  een discussie op gang heeft gezet om een organisatie op te zetten welke zowel politieke input kan leveren, als ook toegang kan bieden tot verschillende stimuleringssubsidies.” Een functie die op dit moment al op juiste wijze wordt ingevuld door de Dutch Games Association: een partij die aan de fundering zou moeten staan bij de politieke lobby voor de games industrie.

  De eerste vervolgstap van Samenspel is de uitnodiging van alle Tweede Kamer politici uit om één week voor de 2e kamerverkiezingen van 9 juni naar het Festival of Games te komen. Op 3 juni zal daar het debat Politiek en Games worden georganiseerd. De Media Arena in de Jaarbeurs zal het toneel zijn van een debat over de inzetbaarheid van games en multimedia in Nederland. Dit debat zal worden gevolgd door een persconferentie waarbij de verschillende partijen voor de laatste maal kunnen laten zien waarom de creatieve industrie nu juist op hun partij zou moeten stemmen. Initiatief wordt dus vervolgd…

  Wordt dus vervolgd. We zijn benieuwd.

  PS: Ook Control is aardig doende politiek en games aan elkaar te linken:
  Concept D66-programma: “Games zijn cultuur”
  Interview met Frank Heemskerk (PvdA): “Gaming is zeer gewenste moderne ontwikkeling”

  Haagse Spelletjes: Groen Links over games


  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img