More

  CDA: "Games niet cultureler dan… een vlag"

  In de aanloop naar de verkiezingen kloppen wij wekelijks aan bij politiek Den Haag. Wij vragen de partijen wat hun visie is op het medium games.

  Control sprak met Joop Atsma, kamerlid voor het CDA. Atsma sprak zich eerder uit als voorstander van het verbieden van gewelddadige games, waarbij hij met name het inmiddels vele jaren oude Carmageddon noemde als ‘actueel voorbeeld’.

  “Wat mij betreft is de gamesindustrie een normale bedrijfstak. Daar hoeven we geen speciaal beleid voor te maken. De sector functioneert al heel goed op eigen kracht. Amsterdam is een cluster van kennis.”

  We leggen Atsma de eerdere uitspraken voor van met name D66 en PvdA, die beide wel voorstander zijn van stimulering van de sector. Dit met name omdat deze partijen games wel degelijk als cultuur zien. “Tja, maar zo veel dingen zijn cultuur. Een fabriek die vlaggen maakt, produceert ook cultuur. Moet je daar dan als overheid geld in steken? Ik vind van niet.”

  Maar film dan? En televisie? Dat zijn toch ook media waar de overheid in investeert? “Nou, u ziet hoe zwaar televisie op dit moment onder vuur ligt. En wat film betreft: daarvoor zijn ook geen nieuwe initiatieven te verwachten.”

  Ook het argument dat games wellicht kunst zijn, is voor de CDA politicus geen argument. “Wij vinden het niet noodzakelijk om hier extra beleid op te zetten.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img