More

  Indie-voorman, eh, -vrouw, Kellee Santiago (flOw, Flower) spreker op Festival of Games-congres

  Ze is een van de twee oprichters van wellicht de meest innovatieve studio van het moment, ze is samen met Jonathan ‘Braid’ Blow hét gezicht van de indie-scéne én ze is een van de meest vooraanstaande vrouwen in de gamesindustrie: Kellee Santiago. De president van thatgamecompany, makers van de PlayStation Network-hits flOw en Flower, geeft een inspirerende speech op het congres tijdens het Festival of Games op 3 juni dit jaar.

  Kellee Santiago richtte samen met studiegenoot Jenova Chen thatgamecompany op, een studio met een duidelijke missie: een nieuw soort games ontwikkelen. En dat laatste is niet alleen gelukt (zowel flOw als Flower zijn geroemd vanwege hun innovatieve gameplay), mede dankzij een drie-game-deal met Sony zijn de games ook commercieel een groot succes. En dat is een zeldzaamheid in de indie scene, waartoe we thatgamecompany eigenlijk nog steeds kunnen rekenen.

  Santiago is als president verantwoordelijk voor thatgamecompany en is een veelgevraagd spreker op prominente congressen als de GDC. Ze wordt gerekend tot de 10 meest prominente vrouwen in de gamesindustrie.

  Tijdens het Festival of Games verklapt Santiago hoe thatgamecompany het voor elkaar krijgt experimenten te promoveren tot goed speelbare games, die ook nog eens succesvol zijn op het downloadable netwerk van PlayStation.

  Lees meer:

  [stextbox id=”custom” caption=”NLGD Festoval of Games 2010″]

  Het Festival of Games 2010 is een mix van games-gerelateerde events en een absolute must-go voor iedereen werkzaam in de gamesindustrie. Het sprekersprogramma wordt dit jaar samengesteld door Control. Enkele namen:

  • David Perry, CEO van GAIKAI
  • Mr. Toru Iwatani, maker van Pac-man
  • Ian Livingstone, lifetime President van EIDOS / Square-Enix Europe
  • Alan Yu, vice-president en mede-oprichter van iPhone hit-publisher ngmoco:)
  • Martin de Ronde & Friends: een presentatie van grote namen en Nederlandse developers die samen werken aan projecten voor OneBigGame

  Kijk hier voor toegangskaarten

  [/stextbox]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img