More

  ARG! Een iPhone MMO uit Nederland!

  Vandaag ligt Merchant in de iTunes Appstore. Deze game van Nederlandse developer Oberon combineert het gegeven van een Massively Multiplayer Online spel met Augmented Reality. In gewoon Nederlands: waar je fysiek bent beïnvloedt het spel.

  Deze iPhone applicatie maakt hiervoor gebruik van Google Maps. Je bouwt nederzettingen op de plek waar je je ook echt bevindt. Dat betekent dat je om effectief handel te drijven bepaalde dingen in bijvoorbeeld Amsterdam inkoopt, om deze in Kampen te verkopen. Andere spelers kunnen ook nederzettingen bouwen, en elkaar bestelen.

  Op deze manier ontstaat dus de ‘alternatieve’ wereld van Merchant, die als een soort tweede laag over de werkelijkheid ligt.

  Wat ons op het moment van schrijven nog niet duidelijk is, is de prijs van de applicatie, en of je als speler gedwongen bent om micropayments te doen om verder te spelen. We updaten dit artikel zo gauw als we dat weten.

  UPDATE:

  Blog van Oberon: http://blog.oberon.nl/2010/03/29/merchant_is_in_the_appstore
  Officiële site van Merchant: http://www.merchantthegame.com/
  Merchant op iTunes: http://itunes.apple.com/nl/app/merchant/id347024989?mt=8

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img