More

  Bellen met… Paladin Studios: "Wat is 'voor' en 'achter' bij een iPhone?"

  Wij meldden deze week dat Paladin Studios een iPhone game maakt in twee weken. De eerste week zit er bijna op, dus meneer Dylan Nagel, VP Business Development, vertel: gaat het lukken of wordt het een flop?

  “We hebben inmiddels een speelbare versie die we intern op iPhone en iPod Touch draaien. Tot nu toe zitten we dus op schema.”

  Volgens Nagel ging tot nu toe de meeste tijd zitten in het leren kennen van het platform. “Zaken als: hoe werkt iTunes Connect? Maar ook moesten we verschillende dingen leren over Unity, de engine die we gebruiken.”

  Unity, is “gaaf” maar slecht gedocumenteerd, aldus Nagel. “We zijn een tijdje bezig geweest met het uitzoeken wat nu ‘voor’ en ‘achter’ is, als je de accelerometers van de iPhone wilt uitlezen. Dat was even puzzelen.”

  Groot publiek vs Japanse gekheid

  Een ander struikelblok was meer een creatief meningsverschil. Een deel van het team wilde dat het spel een crazy Japanse sfeer zou krijgen. Een ander deel stelde dat een wat serieuzer ‘extreme sports’ uitstraling misschien toch een groter publiek aan zou spreken. “Dat is het dan ook geworden. We hebben daarvoor een nieuwe held gevonden: Jimmy Pataya. Jimmy is een durfal en adrenaline junky die leeft voor gevaarlijke stunts. In de game is hij uit een vliegtuig gesprongen en jij beïnvloedt zijn val door het apparaat te kantelen. Je moet ringen raken en obstakels vermijden.”

  Guitar Hero…

  Het team heeft nog meer (“originele”) ideeën voor de game maar weet nog niet zeker of ze allemaal een plaats krijgen. “Ringen hebben kleuren die Jimmy van houding laten veranderen. Zo kan hij bijvoorbeeld bepaalde gaten beter passeren. Misschien dat die kleuren ook als een soort Guitar Hero op de maat door de speler aangetikt moeten worden, maar dat zou wel eens te veel van het goede kunnen zijn.”

  Dit soort beslissingen neemt het team de komende week. Dan gaan ze ook de artwork uitwerken en de game polishen. En volgende week vrijdag moet de game dan naar Apple voor certifcatie.

  Volg het developer blog hier: http://www.paladinstudios.com/cms/blog/
  En de Twitter feed: http://www.twitter.com/paladinstudios

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img