More

  Studenten game developmentprijs uitgereikt

  De Utrechtse studenten game developmentorganisatie, DGDARC, heeft de prijswinnaars van hun jaarlijkse Game Development Awards bekend gemaakt. Tom Tervoort won de hoofdprijs met zijn spel Asteroia. De tweede plek was voor het spel Kamal die de beste prijs in Graphics heeft gewonnen.

  De Game Development Awards is een game ontwikkelwedstrijd om studenten een mogelijkheid te bieden om hun games te laten beoordelen en aan de wereld te laten zien. Het wordt georganiseerd door de Dutch Game Development And Research Club, DGDARC, die zich bezig houdt met het bevorderen van spelontwikkeling onder studenten. Deze awards zijn voor DGDARC het meest omvangrijke evenement van het jaar.

  Een vakkundige jury heeft de verschillende games beoordeeld in de categorieën Gameplay,  Originaliteit en Graphics. Over Asteroia was de jury erg positief. “Fantastisch ironisch verhaal.” aldus Sjors Houkes,  jurylid en projectleider bij de Dutch Game Garden. De winnaar heeft als hoofdprijs een PlayStation 3 gewonnen en is daar bijzonder mee in zijn nopjes.

  Op een goede tweede plek staat de game Kamal die met de prijs van Beste Graphics naar huis is gegaan. Dit veelbelovende spel werd eveneens door de jury warm onthaald. “Het mannetje heeft geweldig veel karakter in zijn eenvoudige design met dat vierkante hoofdje en twee streepjes als ogen, en de animaties maken dat alleen nog maar leuker. Vooral de karikatuur Egyptische loop-animatie is erg komisch.” aldus Joost van Dongen, jurylid en mede-eigenaar van ontwikkelstudio Ronimo Games. De overige winnaars waren Insane Investigator in de categorie van het meest originele spel en Namazu voor het spel met de beste gameplay.

  De volledige uitslag is op de website van DGDARC te bekijken: www.dgdarc.nl/gda. De spellen kunnen daar ook worden gedownload.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img