More

  Nog geen zicht op 360 Indie games voor Nederland

  Er is nog steeds geen releasedatum bekend voor een XNA ’tab’ in Xbox Live. Volgens Microsoft’s Thijs van Doorn is het een kwestie van ‘resources’. Wel is het al mogelijk voor zolderkamerprogrammeurs om via een XNA Premium lidmaatschap spellen te ontwerpen en verkopen via deze dienst.
  XNA is een initiatief van Microsoft om amateurs en kleine studios toegang te geven tot developer software. Spellen die iemand met de XNA kit maakt, worden via ‘peer review’ beoordeeld. Dat wil zeggen dat andere XNA leden hun mening over de game geven. Komt de game hier doorheen dan kan hij verkocht worden via Xbox Live, net zoals XBLA spellen.

  De reden waarom XNA in Nederland nog niet is uitgerold is onduidelijk. Er is geen spraken van regionale copyright problemen, zoals wel het geval is bij het introduceren van een video store. Dat Nederlanders straks ook indie-games kunnen kopen via XBLA is volgens van Doorn echter wel “zeker”.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img