More

  GDC 2010: Unity ook voor iPhone

  Unity en iPhone

  De presentatie van Unity had veel weg van een salespitch. Onze razende GDC-reporters zetten de belangrijkste info toch even voor je op een rijtje.

  Met de Unity-tools zijn tegenwoordig ook games iPhone en iPod touch te maken. Er zijn op dit moment al meer dan 500 apps in de iPhone app store die met behulp van deze tool gemaakt zijn.
  In de editor heb je twee schermen, de scene-view en de game-view. Van alles wat je doet kun je gelijk zien hoe dit er in de game uitzien. Tweaken dus terwijl de game loopt; heel normaal bij andere consoles, bij mobile development nog een redelijke nieuwigheid. De editor werkt met een drag en drop-systeem, maar alles kan ook code based opgelost worden. Ook is er een Unity remote, die installeer je op je iPhone, waarna je tijdens het editen de game kan testen op het apparaat (als dit tenminste op hetzelfde netwerk is aangesloten).
  [stextbox id=”custom” caption=”Unity 3.0″]

  • Unity en Unity iPhone ge├»ntegreerd in een pakket
  • PS3 support komt eraan, net als support voor Android.
  • Mensen die nu een Unity pakket kopen kopen hiermee automatisch een update naar Unity 3.0 en hebben voor de release al toegang tot de beta versie.

  [/stextbox]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img